Selecteer een pagina
[NL] Belangrijk bericht! ➡️ Het puppyseizoen is begonnen. Daarom willen we nog eens extra benadrukken dat je 30 meter afstand moet houden wanneer je een zeehond, volwassen of pup, in het wild tegenkomt.
 
Een zeehond raakt erg gestrest van mensen. Daarom is het belangrijk om een zeehond met rust te laten en niet bij hem in de buurt te komen. Zelfs wanneer deze zeehond hulp nodig heeft: hij is verzwakt of heeft misschien een net om zich heen. Vergeet ook niet dat dit dier in paniek kan raken en gemeen kan bijten. Blijf dus voor jouw eigen veiligheid én die van de zeehond op 30 meter afstand.
Ook voor een schattige pup is het echt beter als je op afstand blijft. Een (moeder) zeehond voelt zich niet veilig op het land en ziet mensen aan voor gevaar. Het risico bestaat dat ze haar pup achterlaat wanneer ze mensen bij haar pup ziet. Mocht een pup naar je toe komen, loop daar dan voor weg. Door in de buurt van een zeehondenpup te zijn, vergroot je de kans gigantisch dat een pup alleen eindigt. Blijf altijd op 30 meter afstand en bel ons bij twijfel over het welzijn van de pup.
Wanneer je een zeehond(enpup) meldt via 144 of rechtstreeks aan ons +31 (0) 595-526 526, zal een getrainde vrijwilliger bij de zeehond gaan kijken. Op basis daarvan kan onze strandingscoördinator bepalen of een dier echt moet worden opgevangen of niet. Een zeehond naar een opvangcentrum brengen moet als laatste redmiddel worden gezien. Het is natuurlijk het mooiste als de natuur in staat is het zelf op te lossen!

Pin It on Pinterest

Share This