Selecteer een pagina

Ons allround team

Het Allround team van M. Gul Egmond B.V. bestaat uit zes vaste krachten. Martin Gul sr. en Hannie Gul-Bakker vormen samen de directie. Marco Snijders is de bedrijfsleider en werkvoorbereider. Verder maken Erwin Wijker, Jeroen Lampe en zoon Martin Gul jr. het allround team compleet!

Wij vormen een hecht en allround team waar niet alleen de familieband, maar ook het werk ons al sinds jaar en dag verbindt.

Ons verhaal en wat Familiebedrijf Gul doet voor u en onze gemeente.

Het begon allemaal met de boerderij in de Zuiderstraat in Egmond aan Zee waar de familie Gul een groot gezin stichtte, Vader Martinus Gul was de laatste schelpenvisser uit Egmond en zoon van Tinus Gul die nog de paarden leverde voor de roeireddingboot.

In 1907 geboren, overleden op 18 juni 1987, gehuwd met Maartje Sloot die na de bevalling van Maartje op 26-jarige leeftijd hierbij kwam te overlijden en later huwde met Antonia Groen, overleden in 1964, kinderen Gerda, Maartje (1e huwelijk), Martin, Knier, Ronka, Dick en Bert.

Het allround team van Mart Gul BV bestaat uit zijn vrouw Hannie en Mart zelf die de directie vormen, Marco Snijders is de bedrijfsleider en werkvoorbereider, Erwin Wijker, Jeroen Lampe, Jaap Lampe, Mart Gul jr., Joeri Moes en Mariska Gul.

Het team vormt als het ware een familiebedrijf waar iedereen gelijk is. ‘s Ochtends vroeg drinken ze eerst met z’n allen koffie in de werkplaats in Egmond aan den Hoef om daarna uit te waaieren naar de diverse stranden.

Het bedrijf is zo allround en neemt een belangrijke positie in de Egmonden en de BUCH-gemeenten in met al die uiteenlopende werkzaamheden. Van grondverzetwerkzaamheden en het reinigen van de dorpskernen en het strand, tot aan helmplanten, funderingen spuiten voor strandpaviljoens, transport van de strandhuisjes, het aanleggen van strandafgangen en trappen enz. enz.

Waar vroeger alles, zoals de strandhuisjes, met paard en wagen naar het strand gebracht werd, zijn het tegenwoordig de grote trekkers die complete stacaravans naar het strand brengen en op hun plek zetten. Het groot materieel liegt er niet om bij Mart Gul vele trekkers van meer dan 315 PK ,shovels, rupskranen, veegmachines, jeeps, platte wagens en hijskranen behoren tot de bedrijfsuitrusting waar je als transportbedrijf niet om heen kan.

Toen 30 jaar terug een enorme lading hout van de Nederlandse vrachtvaarder ‘De Noren’ aanspoelde op het strand, speelde de familie Gul al een belangrijke rol in het weghalen van het hout. Menig strandjutter pikte ook een graantje mee om er schuurtjes of aanbouwtjes mee te timmeren. Ook werden zij ingeschakeld bij de berging van de ‘Seehund’, de onderzeeër bij Egmond-Binnen. Een berging die veel publiciteit met zich meebracht.

Na het instorten van het dak bij AZ werden Gul en zijn mannen ook ingeschakeld, net zoals zij na elke thuiswedstrijd het parkeerterrein schoonvegen (foto 9). Een zwarte bladzijde was onlangs toen op 11 mei 2020 er 50 banden werden lek gestoken van het rijdend materieel, juist toen de strandhuisjes weer naar het strand mochten. Het was improviseren, maar ze hebben het toch gered.

Mart en zijn mensen zijn in de zomerperiode alle dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig om de stranden van de BUCH-gemeenten schoon te houden, de vuilnisbakken te legen, het afval dat de mensen achterlaten te verwijderen, de boodschappen en gasflessen te bezorgen bij de huisjes op het strand. ‘s Morgens om 06.00 uur starten en dan maar zien wanneer je klaar bent. Vaak is dat doorgaan tot ‘s avonds laat. Het gaat eigenlijk het gehele jaar door.

De gemeente Bergen heeft met het strand 4 kwaliteitssterren behaald en de blauwe vlag binnengehaald. Dat komt mede op het conto van Mart Gul en zijn medewerkers.

 

Zijn spreuk is ‘Houd Egmond schoon’.

Plaatsen van stelcon-platen

Plaatsen van stelcon-platen

Pin It on Pinterest

Share This