Helmbeplanting

Door onze jarenlange ervaring in onze kustgemeente behoort helmbeplanting tot een van onze vaardigheden.
Niet alleen voor gemeente of bedrijven, maar ook voor particulieren.

In de loop der jaren is helmbeplanting een van onze speciale vaardigheden geworden. Wij passen helmbeplanting op vele locaties toe. Zoals op zeeduinen of bermen, maar ook steeds meer in tuinen van particulieren.

Helmbeplanting kan alleen in het voorjaar plaatsvinden. De omstandigheden zijn dan het beste voor de helmplant. Er is voldoende vocht in de grond, maar bovenal dan ontstaan er aan de wortels van de plant de zogenaamde "nokkels". Deze "nokkels" zorgen ervoor dat de helmplant gaat groeien. Het nieuw aangeplante helm is de eerste tijd nog kwetsbaar, daarom voorzien wij deze van doornstruiken, zodat het vertrappen van het nieuw aangeplante helm wordt voorkomen. Eenmaal geplant is het zeer onderhoudsvriendelijk en past het heel goed in de omgeving van het duinlandschap!

Helm is aan de kust in veel gevallen de ideale begroeiing, omdat op zandgrond over het algemeen niet veel groeit, met als gevolg dat het zand verstuift. Helm daarentegen houdt het zand goed vast en geeft het hele jaar door een zacht geel/groen uiterlijk aan het landschap!